Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2009

    Ελευθεριακή Κίνηση Βιοκαλλιεργητών

δημοσιεύτηκε σήμερα από hamster

Το κείμενο που μοίραζαν στον Πειραιά

ΑΓΩΝΑΣ για ΓΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ερχόμαστε απ’ το παρελθόν κι ονειρευόμαστε το μέλλον, καλύτερο. Είμαστε η σπορά του Μαρίνου Αντύπα. Μείναμε στη γη, να καλλιεργήσουμε με την γνώση των παλαιότερων, προσφέροντας για λίπασμα στην γη μας πρώτα απ’ όλα τον ιδρώτα μας και το αίμα μας. Προσφέρουμε και παράγουμε την τροφή στο λαό μας, εισπράττοντας αδιάκοπα την περιφρόνηση, την ανέχεια, την ερήμωση, την απογοήτευση.

Δεκαετίες ρημάζουν τα χωριά, εγκαταλείποντας τα χωράφια, θάβουν τις προαιώνιες σχέσεις της αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας που στήριζαν τις κοινότητες. Διέλυσαν τον υγιή συνεργατισμό, κατέστρεψαν τις παραδόσεις μας και διέδωσαν τον λούμπεν πολιτισμό της γκλαμουριάς της νύχτας, της μπάλας και της ρουφιανιάς.

Ένα σύστημα παγκόσμιο έχει αποφασίσει να ξεμπερδεύει με την αγροτιά, όπως την ξέραμε πριν πολλά χρόνια. Αυτό το σύστημα, και στην Ελλάδα και παντού, έχει αναλάβει να συρρικνώσει τον αγροτικό πληθυσμό, να συνθλίψει τον μικρό αγρότη, να εξαλείψει την οικιακή αγροτική οικονομία, να μην επιτρέψει την αυτάρκεια ούτε στα πιο στοιχειώδη αγαθά της φύσης. Η ντόπια και παγκόσμια εξουσία με τους μηχανισμούς της (Κυβερνήσεις, Ε.Ε., Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, Τροφίμων, Πολυεθνικές Αγροτοεφοδίων και Μεταλλαγμένων, Μεγαλέμποροι και μεγαλοδιακινητές τροφής) κατάφεραν να οδηγήσουν τις αγροτικές οικονομίες σε ελεγχόμενα αδιέξοδα με προκαθορισμένες συνέπειες. Επιδοτούμενη γεωργία, πλεονασματικά προϊόντα, απορύθμιση των ίδιων των νόμων τους της ελεύθερης αγοράς με την προσφορά και ζήτηση να μην συναντώνται ποτέ, ασφυκτική εξάρτηση των αγροτών από τις εισροές, δραματική αύξηση του κόστους παραγωγής και μείωση του αγροτικού εισοδήματος, εξαθλίωση της υπαίθρου, φτώχεια και πείνα στα 2/3 του πλανήτη.

Το τελικό σχέδιο όμως των Κυβερνήσεων και των Πολυεθνικών ελίτ της Οικονομίας και της Διαχείρισης είναι γνωστό. Δημιουργώντας την Παγκόσμια Οικονομική και Διατροφική κρίση, επιταχύνοντας την Περιβαλλοντική Καταστροφή, θα ‘ρθουν στην συνέχεια ως “σωτήρες”, επιβάλλοντας παντού “δημοκρατίες εκτάκτου ανάγκης”, με περιστολή ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, ορίζοντας αυστηρά τα όρια της ανθρώπινης ζωής, με κύριο μέλημα την απόλυτη βιομηχανοποίηση της παραγωγής τροφής, με την επιβολή της βιοτεχνολογίας (μεταλλαγμένα, νανοτρόφιμα κ.λ.π.) και την υπερμεγέθυνση της αγροτικής μονάδας (τεράστια αγροκτήματα, ελεγχόμενα από εταιρείες ή λίγους τσιφλικάδες), αλλά και επιβάλλοντας εναρμονισμένες με τις επιδιώξεις τους διατροφικές συνήθειες στους υπηκόους τους, στο πνεύμα της όλο και μεγαλύτερης αστικοποίησης των πληθυσμών.

Για την επιδίωξη των στόχων του, το πλέγμα εξουσιών που κυβερνά τις ζωές μας φροντίζει αρκετά χρόνια έως τώρα, να διατηρεί διαιρεμένο τον αγροτικό κόσμο, σε κομματικά μαγαζιά, σε ξεχωριστά μαντριά, με βοσκούς τους βολεμένους αγροτοπατέρες. Το μαντρί το μεγάλο, όμως, είναι ένα και επειδή η αξιοπρέπεια και η αντίληψη θα πεθάνουν τελευταία στο ανθρώπινο είδος, έχει αρχίσει να γίνεται κατανοητό το παιχνίδι των αφεντάδων μας.

Κατεβαίνουμε στα μπλόκα πολλοί από μας που σκέφτονται έτσι, βιοκαλλιεργητές, ενωμένοι με τα αδέρφια μας αγρότες, καλώντας όλους στους δίκαιους αγώνες μας.

Τα απαιτήματα μας είναι:

- Η εγγύηση του αγροτικού εισοδήματος σ’ όλη την Επικράτεια.

- Η επιστροφή του 15% ΦΠΑ στους αγρότες.

- Η διαγραφή όλων των χρεών των αγροτών στην ΑΤΕ και το πάγωμα των πλειστηριασμών των περιουσιακών τους στοιχείων.

- Η άμεση, σοβαρή (και όχι ψίχουλα) οικονομική ενίσχυση των μικρομεσαίων πρωτίστως και κατά κύριο επάγγελμα αγροτών.

- Η άμεση αποζημίωση απ’ τον ΕΛΓΑ όλων των πληγέντων παραγωγών το τελευταίο διάστημα.

Οι υποσχέσεις μας είναι:

- Να μην επιτρέψουμε να αποσαθρώσουν άλλο την ύπαιθρο.

- Να αγωνιστούμε για έναν υγιή συνεργατισμό, δημιουργώντας νέες ισχυρές, διεκδικητικές, διεπαγγελματικές ενώσεις, χωρίς κρατικοδίαιτους κι επιδοτούμενους εκπροσώπους, εφαρμόζοντας αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες.

- Να επιδιώξουμε την αυτοεκπαίδευση μας στις εναλλακτικές, φιλικές προς το Περιβάλλον, σύγχρονες γεωργικές μεθόδους, αντλώντας και από την παράδοση τις χρήσιμες πληροφορίες για την παραγωγή ποιοτικών- καθαρών αγροτικών προϊόντων.

- Να συνεισφέρουμε στην οργάνωση ινστιτούτων εκπαίδευσης και έρευνας μιας αειφόρου γεωπονικής επιστήμης. Στην επιδίωξη της ορθολογικής χρήσης των υδάτινων πόρων και τις συντονισμένης κοινωνικής διαχείρισης των αποθεμάτων των υδρολογικών λεκανών. Στη διάδοση της Βιολογικής και Ολοκληρωμένης Γεωργίας και όλων των φυσικών και παραδοσιακών μεθόδων καλλιέργειας που βασίζονται στην ελαχιστοποίηση των εισροών (χρήση χημικών αγροτοεφοδίων). Στο γενικευμένο μποϊκοτάζ, στην χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (μεταλλαγμένα).

Δεσμευόμαστε:

- Ν’ αγωνιστούμε για την προστασία της μάνας Φύσης, για έναν καθαρότερο Πλανήτη χωρίς χημικά.

- Να συνεισφέρουμε στην οριζόντια διαχείριση της ζωής μας, χωρίς πάτρωνες κι αφεντικά, συνοργανώνοντας την παραγωγική διαδικασία, με τις ίδιες κοινωνικές δυνάμεις (πραγματική κοινωνική αυτοδιοίκηση, ενώσεις καταναλωτών, ινστιτούτα γεωτεχνικών επιστημών και διατροφικών επιστημών), δηλαδή με τον κοινωνικό ιστό που θα ορίζει και τις πραγματικές ανάγκες για υγεία και διατροφή και για τον τελευταίο πολίτη σ’ αυτόν τον κόσμο, χωρίς εμπόρους, μεσάζοντες εκμεταλλευτές.

Για μια αγροτιά υπερήφανη σε μια κοινωνία αυτοδιαχειριζόμενη και αυτοκυβέρνητη, κατεβαίνουμε στα μπλόκα.

Σύντροφοι αγρότες, μπλόκα ανοιχτά για το λαό, όχι για το Κράτος, ελεύθερα διόδια, μοίρασμα προϊόντων και φυλλαδίων. Η κοινωνία μαζί μας και όχι εναντίον μας. Καταλήψεις σε Εφορίες, Αγροτικές Τράπεζες, Νομαρχίες, Διευθύνσεις Γεωργίας, Λαϊκές Συνελεύσεις στα μπλόκα, αλλά και στα χωριά και τις πόλεις, με συμμετοχή της ντόπιας κοινωνίας και των εξεγερμένων του Δεκέμβρη.

Για τον δίκαιο Αναδασμό της Γης και την Κοινοτική χωρίς χημικά Γεωργία, Αγώνας για Γη και Ελευθερία.

Ελευθεριακή Κίνηση Βιοκαλλιεργητών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου